5 Ağustos 2006 Cumartesi

Aklıma takılanlar





İncil'de meleklikleri düşürülmüş meleklerden bahsedilir, İslam'da ise lafı bile edilmez bu meleklerin. Sadece şeytana indirgenmiştir asi melek imajı. Üstelik İncil'de birebir allaha karşı geldiğinden bahsedilir bazı meleklerin, Kuran ise sadece şeytanın, kendini insandan üstün görmek konusundaki kibirinden vazgeçemediğini söyler meleklerin kibirden yoksun yaratıldıklarını söylemesine rağmen...

Yine bu ikilemden yola çıkar isek meleklikleri düşürülen melekler cine dönüşürler İncil'e göre, İslam ise cinleri bağımsız varlıklar olarak anlatır. İncil'de bazı melekleri mesih'in yarattığından da bahsedilir. İslam'da ise bütün melekler allah tarafından yaratılmış ve onun sözünün dışına çıkmayan varlıklardır. Öyle ki; İlliyyûn - Mukarrebûn melekleri denilen melekler sadece allaha zikirle ve bu zikrin sağladığı kendinden geçme haliyle varolurlar. İnsanla herhangi bir temasları ya da ilgileri yoktur.

Diğer melekler ise insanlarla allah arasındaki işleri görmek ve insanların zor durumlarında onlara yardım etmek için vardırlar. Hemen hemen her an ve her yerde olduklarını söyleyebiliriz. Varlıklarından haberdar olduklarımız dışında sayısız oldukları konusunda İncil ve Kuran hem fikirdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder