5 Ağustos 2008 Salı

KOMUTANLAR VE RÜTBELİLER

İlham'ı resmi olarak tanıdıktan sonra, bir şekilde onunla ilişki kurmak zorunluluğu doğuyor. Bu ilişkileri geliştirmek veya zaman zaman krizlerle dondurmak da sizin kişisel tercihinize kalıyor. Diplomasinizin rotasına göre; rüzgar nereden esiyorsa oraya doğru yol alırsınız ya da rüzgarın yönünü siz belirlersiniz.

İktidarı elinizde tutmak istiyorsanız rüzgara ayak uydurmanızı öneririm. Yok, illa da rüzgarı siz belirleyecekseniz, elinizdeki herşeyi kaybetmeye hazırlıklı olun derim. Hayatta kalan tek bir cümle için milyonlarcasını feda etmeyi göze almalısınız. Savaş başlamadan, kaç tane askeri feda etmeniz gerektiğini asla bilemezsiniz.

Hükümsüz kalabildiğiniz herşey tam olarak sizin eserinizdir. Beğenmedikleriniz de öyle. Beğenmedikleriniz üzerinde çalışmalı ve kalbinizin atışını hızlandıran herşeyi gözünüzü bile kırpmadan mitralyözlerin önüne atmalısınız. Çünkü onlar, her zaman isimsiz kahramanlar olmaya mahkumdurlar. Cepheden geriye değil sağ ya da yaralı, asla cesetleri bile dönmemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder